Bransjenyheter

Hva er arbeidsprinsippet til litiumbatteri?

2023-07-26
Mange kunder forstår ikke arbeidsprinsippetlitiumbatterier. Denne artikkelen kombinerer egenskapene til elektronikk og litiumioner for å snakke om den relaterte kunnskapen.


Hva er arbeidsprinsippet til litiumbatteri?

Arbeidsprinsippet tillitiumbatterierer utviklet ved å utnytte egenskapene til "litiumioner kan bære elektroner". Litiumbatterier er vanligvis laget av "litiumforbindelser" og "karbonmaterialer", og litiumioner kan interkaleres eller deinterkaleres i disse to materialene. Under prosessen med dette fenomenet vil elektroner også migrere med litiumioner. Denne prosessen kan forstås som prosessen med batterilading og utlading. Den interne strukturen, materialet og anvendt teknologi er forskjellig, og dette vil bestemme den generelle ytelsen til batteriet, spesielt litiumbatteriet.





Lading og utladningsprosess

Som vi alle vet er batterier delt inn i positive og negative elektroder. Den positive elektroden er vanligvis laget av "litiumforbindelse", mens den negative elektroden er laget av "karbonmateriale". Områdene der den positive elektroden og den negative elektroden er plassert er ikke koblet sammen. Det vil være en separator og elektrolytt i midten. Basert på forskjellen i batterimerke, struktur og applikasjonsteknologi, vil den generelle strukturen, volumet og den interne fordelingen av batteriet endre seg litt. Litiumioner genereres vanligvis i det positive elektrodeområdet, og fører deretter elektroner gjennom elektrolytten til det negative elektrodeområdet, og interkalering oppstår. Dette fenomenet er reversibelt, som er den såkalte lade- og utladingsprosessen, som betyr at litiumioner i det negative elektrodeområdet også kan gå tilbake til det positive elektrodeområdet, som kalles deinterkalering.

Normalt kaller folk litiumioner som bærer elektroner inn i det negative elektrodeområdet som lading, og omvendt fra den negative elektroden til den positive elektroden, som kalles utlading, men det er et annet punkt som ikke kan ignoreres, det vil si at det må være en "belastning" i hele sykluskretsen, som er den såkalte strømforbruksanordningen.



Litium batteri struktur

Hvis du ser nøye på strukturen til et litiumbatteri, er det mer komplisert, men hvis du ser på den store strukturen, kan det deles inn i tre deler, vanligvis delt inn i det positive elektrodeområdet, som også er området hvor litiumioner genereres og forsvinner, og det negative elektrodeområdet er også området der litiumioner er interkalert eller deinterkalert.
Det skal imidlertid bemerkes at litiumioner kan interkaleres eller deinterkaleres ved den positive elektroden, men den positive elektroden og den negative elektroden kommuniserer ikke med hverandre (det er flere kanaler som litiumioner kan passere gjennom), og det er en diafragma, som er elektrolytten (for ikke å være sant, for forståelsens skyld), bare litiumioner som bærer elektroner kan skytte inn elektrolytten og transportere elektroner frem og tilbake.

Batteriutbuling-fenomenet som oppstår i dagliglivet er også relatert til skyttel av litiumioner. Hvis litiumioner bærer et stort antall elektroner til det negative elektrodeområdet, hvis disse ladede litiumionene ikke kan lagres, vil det oppstå overlading og utbuling. Ellers vil det være overutlading. Selv om retningen er positiv og negativ, er prinsippet det samme.



Konklusjon:Prinsippet omlitiumbatterierer det samme som bly-syre- og nikkelbatterier, men etter mange års forskning, har man funnet ut at litiumioner er mer egnet som medium for elektronoverføring enn positive og negative elektrodematerialer i andre batterier.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept